• Kivvi architects
  • Kivvi architects
  • Kivvi architects

Projekty

4-izbový byt, Projekt Seberíniho, Bratislava

4-izbový byt, Projekt Seberíniho, Bratislava - Projekty

Lokalita: Projekt Seberíniho, Ružinov, Bratislava
Rozloha: 95m2
Počet izieb: 4-izbový byt
Cena realizácie: v riešení

 

Poznáte tie chvíle, keď niekoho stretnete a okamžite vás očarí? Nám sa to stalo prednedávnom, keď k nám prišla klientka ohľadom jej štvorizbového bytu na Seberíniho ulici v Bratislave. Okamžite sme vedeli, že náš návrh interiéru musí zachytiť jej osobnosť, charizmu a prirodzenú eleganciu.

Interiérový dizajn sme založili na množstve svetla, neutrálnych farebných tónoch s puncom jemného luxusu v textíliách. Interiér tak bude pôsobiť nadčasovo, zároveň však navodí pokojnú atmosféru a poskytne príjemné útočisko pred hektickým svetom všade okolo.

Vstupná chodba bola pôvodne spojená so zvyškom bytu. Doslova sme si však pokladali za povinnosť ju oddeliť. Výsledné riešenie vzniklo pristavaním úložného priestoru k obývačke. Samotnej chodbe to dodalo väčšiu hĺbku, ktorú sme vyplnili skrinkami s množstvom úložného priestoru a pohodlným sedením na prezúvanie. Tým, že sme ju uzavreli sklenenými dverami sme zároveň oddelili aj toaletu od kuchyne, do ktorej sa tak už nevchádza priamo.

Kuchyňa je spojená s obývačkou. Je menších rozmerov, no ukrýva všetko potrebné pre každodenné kulinárske zážitky. Veľký jedálenský stôl a čalúnené stoličky pre šesť ľudí poskytnú dostatok miesta aj pre rodinné návštevy. Za stôl sme umiestnili popínavú rastlinu, ktorá prirodzene oddeľuje jedálenskú časť od obývačky.

Návrh obývačky mal najvyššiu prioritu. Je to miestnosť, kde rodina trávi najviac času. Upravili sme preto dispozíciu a pridali jej pár metrov štvorcových na úkor spálne, ktorá sa nachádza vedľa. Návrhu obývačky dominuje pohodlná sedačka v neutrálnej krémovej farbe s dvoma dizajnovýmim kresielkami. Farebný akcent sme dosiahli pridaním viacerých žltých vankúšov. Zaujímavým detailom obývačky sú aj ukryré dvere do spálne a detskej izby. Tie sme potiahli rovnakou farbou ako je stena, čím opticky úplne zmizli.

Spálni dominuje čalúnená posteľ s vertikálnym textilným čelom. Na protiľahlú stenu sme umiestnili šatník a veľké zrkadlo s LED osvetlením. Pred ňou je príručná stolička na sedenie alebo oblečenie, ktorá sa dá zasunúť do boku skrine.

Pracovňa slúži aj na príležitostné prespanie pre hostí. Okrem zabudovaného pracovného stola, TV steny a šatníka sme tu preto umiestnili aj svetložltú rozkladateľnú sedačku. Jemnú tapetu s prírodným motívom na stenách dopĺňajú svetlé odtiene dreva na nábytku.

Nosnú farebnosť návrhu detskej izby tvorí modrá a zelená. Posteľ slúži zároveň ako sedačka a je oddelená od pracovnej časti. Izba nie je veľká, no našli sme miesto nielen pre šatník ale aj veľkú knižnicu. Tulivak posktytuje ďalší pohodlný variant sedenia pre seba alebo pre kamaráta na návšteve. Veľké sny malého cestovateľa podčiarkne aj tapeta celého sveta, ktorú sme použili na jednu zo stien.

Návrh kúpeľne vychádza z už vytvoreného štandardu a čiastočne nadštandardu. K toalete sme doplnili bidet a vaňu nahradili rozmernou walk-in sprchou. Namiesto jedného umývadla sme použii dve. Je to užívateľsky oveľa príjemnejšie riešenie. Nádych luxusu navodzuje mramorový obklad v sprche, ktorý dopĺňajú jemné machové dekorácie.

Ak sa vám tento návrh páčil, pozrite si aj naše ďalšie projekty.

 

Hore