• Kivvi architects
  • Kivvi architects
  • Kivvi architects

Projekty

2-izbový byt, Ahoj park, Bratislava

2-izbový byt, Ahoj park, Bratislava - Projekty

Lokalita: Ahoj park, Bratislava
Rozloha bytu: 43 m2
Počet izieb: 2-izbový byt
Cena realizácie: 23 000 Eur (čiastočná realizácia)
 

Týmto projektom sme sa na chvíľku opäť vrátili do industriálnej zóny Bratislavy. A keďže je klient srdcom (aj prácou) strojár, naše smerovanie bolo preto od začiatku zreteľné.

V návrhu interiéru sme využili prvky industriálneho štýlu, ktorý však nie je strohý a minimalistický. Použité kovový prvky sme vyvážili množstvom pravého masívneho dreva na všetkých stoloch a stolíkoch, ktoré vyrobil majiteľov sused - stolár.

Interiérový dizajn tohto dvojizbového bytu sme ladili do príjemných a svetlých odtieňov dreva, neutrálnej bielej a kontrastnej čiernej.

Vstupnú chodbu sme navrhli s množstvom úložného priestoru pre kabáty a nikou na pohodlné sedenie pri prezúvaní. Nábytok na mieru prechádza plynule až do kuchyne. Jeho súčasťou je chladnička, rúra s mikrovlnkou, potravinová skrinka a police na kvalitné víno. Majiteľ sa sa stará aj o malý vinohrad, a tak dobré vínko musí byť vždy po ruke.

Návrh kuchyne je obdobne ladený do svetlých neutrálnych farieb. Kuchyňa je jednoduchá, so skrinkami len na jednej strane a kovovým predeľovacím prvkom na knihy a rastliny, či bylinky, ktoré môže použiť majiteľ pri varení.

Jedálenskú časť tvorí menší okrúhly stôl pre tri osoby. Plynule tak vypĺňa priestor medzi kuchyňou a obývačkou.

Návrh obývačky sme ladili tak, aby pôsobil harmonicky s kuchyňou. Na protiľahlú stenu, oproti kuchynskej linke, sme umiestnili TV stenu. V nej je zabudovaný aj biokrb, ktorý dodáva bytu tú správnu atmosféru počas chladných zimných mesiacov. Krbovú vložku sme špeciálne odizolovali tak, aby ju bolo možné umiestniť vedľa TV. Farebný akcent v tomto priestore tvorí výrazná žltá sedačka, ktorá je rozkladateľná pre prípadne návštevy. Taburet aj sedačka zároveň poskytujú ďalší úložný priestor. A to len vďaka tomu, že sme ich navrhli na mieru.

Spálni dominuje prirodzená kresba dreveného obkladu za posteľou a nočné stolíky z masívu. Jednotlivé skrine sme navrhli tak, aby poskytovali množstvo úložného priestoru na oblečenie. Na nich plynule nadväzuje malý pracovný kút. Zaujímavým prvkom a príjemným spestrením je obrys mesta, ktorý je vytvorený z kábliku nástennej lampy na bočnej stene.

Ak sa vám tento návrh páčil, pozrite si aj naše ďalšie projekty.

Hore