• Kivvi architects
  • Kivvi architects
  • Kivvi architects

Projekty

Návrh kancelárie W4, Bratislava

Návrh kancelárie W4, Bratislava - Projekty

Švajčiarska IT spoločnosť nás požiadala o návrh kancelárie, ktorá mala zapadnúť do existujúceho vizuálu v domácej krajine. Interiérový dizajn kancelárie sa preto nesie v korporátnych farbách šedej, červenej, striebornej a bielej.

Jednou z hlavných požiadaviek bolo priestor nijako nerozdeľovať, pretože majiteľ chcel dosiahnuť, aby zamestnanci viac komunikovali medzi sebou a neoddeľovali sa od odstatných. S dispozíciou sme preto nehýbali. O to viac sme si dali záležať na interiérovom dizajne a jednotlivých detailoch.

Pre pracovný tím v centre mesta bolo potrebné tiež navrhnúť zasadaciu miestnosť pre 8 ľudí, priestor pre účtovníčku a kreatívnu kanceláriu, ktorá bude inšpiratívna a poskytne všetok potrebný komfort.

Dominantou vstupu do kancelárie je logo spoločnosti, ktoré sme nechali vystúpiť do priestoru. Komoda pod ním je celá v bielom lesklom vyhotovení, no vnútorné vybratia sú v korporátnej červenej farbe. Nikto by nepovedal, že v sebe skrýva aj malú šikovnú chladničku. Miesto sokla sme vymysleli dômyselné šuflíky.

Návrhu zasadačky dominuje veľkorozmerné 1,5 metra široké okrúhle svietidlo. Pod neho sme umiestnili zasadací stôl v brezovom vyhotovení. Zaujímavosťou je to, že je popisovateľný fixami. Zamestnanci tak majú veľkú plochu na kreatívne brainstormingy. Červené otáčavé kreslá dávajú návrhu tú správnu bodku. Pre svoje pohodlie sa stali obľúbeným sedením nielen počas meetingov. Veselosť stenám dodávajú jazzový umelci.

Zaujímavou výzvou bolo vyriešiť nie veľmi veľkú kanceláriu pre ôsmich ľudí, a to vrátane oddychového priestoru a miesta na rack. Najlepším riešením bolo pre majiteľa umiestnenie pracovných stolov pozdĺž miestnosti a oddychového kútika na koniec kancelárie. Každý stôl má chrbát, ktorý esteticky skrýva všetky počítačové káble. Pre dodatočné osvetlenie každého pracoviska sme zvolili obostranne svietiace lineárne svetlá v hliníkovom prevedení.

Oddychové miesto sme nechali vyrobiť na mieru rovnako, ako všetok nábytok. Do sedacej časti sme preto mohli ukryť tajné úložisko, kam sa dá dostať výklopom sedáka.

Z dôvodu potenciálneho hluku sme rack umiestlini za drevenú zástenu tak, aby mal dostatočná prísun vzduchu, no nenarúšal vizuálny dojem kancelárie.

Ak sa vám tento návrh páčil, pozrite si aj naše ďalšie projekty.

Hore