• Kivvi architects
  • Kivvi architects
  • Kivvi architects

Projekty

Byt so žltou sedačkou, Trnava

Byt so žltou sedačkou, Trnava - Projekty

Spojiť niekoľko funkcií a zón v jednom otvorenom priestore je vždy výzva. O to radšej sa do takých projektov púšťame. Pre mladú rodinku sme pripravili návrh interiéru obývačky, kuchyne, jedálne a pracovného kútika, a to všetko v jednom veľkom otvorenom priestore prízemného bytu s predzáhradkou.

Aby interiér pôsobil vzdušne a svetlo, zvolili sme kombináciu bielej farby a svetlého dreva. Kontrastnou farbou sa stala čierna, ktorá pôsobí elegantne a moderne. Použili sme ju hlavne na svietidlách, stoličkách a niektorých ďalších častiach nábytku. Aby sme rozžiarili tmavý roh v obývačke, navrhli sme sem žltú sedačku, ktorá sa stala najvýraznejším prvkom celého interiéru. Spolu s tapetou v ružovo-žltých odtieňoch, staroružovým poufom a závesmi sa pekne dopĺňajú a navodzujú príjemnú atmosféru.  

TV stena sa tiahne po celej dĺžke obývačky a plynulo prechádza do knižnice s biokrbom. Na konci steny sme navrhli pracovný stôl, s veľkou pracovnou plochou a dostatočným úložným priestorom a poličkami.

Kuchyňu sme navrhli v bielom lesklom prevedení s bielou pracovnou doskou. Aby pekne zapadala do celkového konceptu interiéru, doplnili sme ju drevenými skrinkami a poličkami na víno v antracitovej farbe. Tie pomyselne oddeľujú pracovnú dosku kuchyne od vysokých skríň so vstavanými spotrebičmi. Týmto sme vytvorili materiálové, tvarové ale aj farebné prepojenie s obývačkou, kde sa  čiernou knižnicou oddeľuje pracovná časť od TV steny.

Do jedálenského kúta sme umiestnili väčší rozťahovací stôl, aby sa pri ňom mohlo usadiť štyri až šesť osôb. Veľmi dôležité bolo nájsť prvok, ktorý by túto časť oživil. Zvolili sme preto veľké dizajnové svietidlo a stoličky v obdobnom štýle, ktoré určite zaujmú hneď pri príchode do miestnosti. 

Farebnosť a prvky, ktoré sme použili v dennej spoločenskej časti, sme použili aj v spálni, čím sa byt pekne prepojil a tvorí vyvážený harmonický celok. Dekor dreva na nábytku sme doladili k už vybratej podlahe a celková farebnosť vychádza z použitej farebnosti v obývačke. Spálňa by však mala pôsobiť útulne, preto sme zvolili jemnejšie odtiene farieb pre kvalitnejší oddych. Na dosiahnutie žiadanej farebnosti sme navrhli geometrickú tapetu v pastelových odtieňoch ružovej a sivej, ktorá priestor ožvila a zútulnila zároveň. Celému priestoru spálne kraľuje luster, ktorý sa vznáša nad posteľou.

Úložných priestorov nikdy nie je dostatok, preto sme navrhli po celej šírke spálne šatníkovú skriňu. Aby sme ušetrili priestor, majú skrine posuvné dvere, so zaujímavým šikmým delením. Ďalšie zariadene izby sme navrhli prakticky a účelne. Z čela postete vychádza na jednej strane nočný stolík so šuflíkom, na odloženie drobností. Na druhej strane menší kozmetický stolík, ktorý bude slúžit aj ako prípadné pracovné miesto.Malý pracovný stolík sme umiestnili ku oknu, kde je viac denného svetla. Takto vznikol jednotný a prepojený priestor, ktorý je funkčný no zároveň estetický. 

Ak sa vám tento návrh páčil, pozrite si aj naše ďalšie projekty.

Hore