• Kivvi architects
  • Kivvi architects
  • Kivvi architects
  • Kivvi architects

Blog

Naše obľúbené dizajnové kúsky

31.10.2012
0

Po nedávnej návšteve showroomu značky Ligne Roset v Bratislave, sme ostali očarené sviežim a moderným dizajnom nábytku, ktorý táto značka ponúka. Každá z nás si našla hneď niekoľko obľúbených kúskov, ktoré by sme bez váhania umiestnili vo svojich príbytkoch.

Naše obľúbené dizajnové kúsky     Naše obľúbené dizajnové kúsky

Sedačka Togo nás zaujala svojím neobvyklým tvarom, ktorý nám pripomína pohodlný vak na sedenie. Vo vnútri je vybavená ergonomickou konštrukciou, obalenou niekoľkými vrstvami polyetylénovej peny s prešívaným povrchom, takže sedenie v nej je naozaj pohodlné. Tento model sa vyrába už od 70-tych rokov a teší sa neprekonateľnému úspechu, čo je dôkaz toho, že dizajn sedačky je skutočne nadčasový.

Stolička Saint James zaujme každého, kto má rád jednoduchý a nápaditý dizajn. Pôvodne bola táto stolička navrhnutá pre luxusnú reštauráciu, no my by sme ju bez obáv použili do jedálne, pracovne, či dokonca do detskej izby, pre svoj hravý dizajn. Sedenie na nej je veľmi pohodlné a prirodzené, pretože samotné vankúše oblých tvarov, pripomínajúce bubliny, podporujú správne držanie tela a komfortné sedenie.

Naše obľúbené dizajnové kúsky     Naše obľúbené dizajnové kúsky

Sedačka Confluences nás oslovila množstvom možností, ktoré ponúka pri usporiadaní v interiéri. Jej farebné časti je možné kombinovať ako puzzle, ktoré do seba dokonalé zapadnú a vznikne tak vždy iná kompozícia sedacieho nábytku. Sedenie pre zamilovaných, malé či väčšie konverzačné sedenie, prípadne štvormiestne sedadlo s dvoma lehátkami. Sedačka sa vždy prispôsobí vaším potrebám.

Sedačku Ploum sme si obľúbili hneď, ako sme si do nej prvýkrát sadli. Je moderná a jej organické tvary sú výnimočné, existuje málo tak odvážnych kusov nábytku. Tvar pohovky ja navrhnutý na základe množstva výskumov, aby bolo sedenie pohodlné v akejkoľvek polohe. Sedenie je relatívne nízko nad zemou a celé telo sa ponorí do mäkkého a príjemného povrchu, kde si oddýchnete od každodenných problémov a starostí dnešnej uponáhľanej doby.

Naše obľúbené dizajnové kúsky     Naše obľúbené dizajnové kúsky

Sedačka Ottoman je naším obľúbeným kúskom už dlhší čas. V showroome sme ju videli naživo a bolo to jasné. Svojim tvarovaním a farebnými kombináciami ponúka množstvo možností pri umiestnení do interiéru. Tvorí ju celo-penová konštrukcia, s rozličnou hustotou na sedacej a obvodovej časti. Poskytuje tak ideálny komfort pri sedení a trvanlivosť nábytku.

Šuplíky Aphrodite nás na prvý pohľad dostali svojou farebnosťou, originálnym technickým riešením a dizajnom. Konzolovité usporiadanie zásuviek je hravé a dostane každého. Po vytiahnutí šuplíkov sa obyčajná komoda premení vždy na inú kompozíciu a rozžiari celý interiér. Šuplíky sa vyrábajú aj v bielom alebo drevenom prevedení, ktoré pôsobia elegantnejšie.

KIVVI architects
Hore