• Kivvi architects
  • Kivvi architects
  • Kivvi architects
  • Kivvi architects

Blog

Čaro pleteného nábytku

05.11.2012
0

Máte už dosť všetkých drevených, plastových či kovových stoličiek a kresiel? Chceli by ste oživiť svoju izbu zaujímavým pufom alebo taburetkou? Potom sme presne pre vás našli niekoľko originálnych kúskov nábytku, ktoré očarili aj nás. Sú vyrobené pletením, háčkovaním a splietaním vlny a iných textilných materiálov. Pozrite sa, či sa páčia aj vám.

Čaro pleteného nábytku

Kolekcia od belgickej firmy Casalis nás zaujala svojim dizajnom. Okrem nádherných kobercov ponúkajú aj pufy na sedenie rôznych tvarov, farieb a veľkostí. Sú vyrobené z trojrozmernej elastickej tkaniny a preto sú ich tvary vysoko flexibilné. Nie sú pletené, ale ich povrch pripomína „štrikovaný sveter“, tak sme ich sem zaradili, ako jeden z ďalších netradičných interiérových doplnkov. Pri sedení sa spôsobia tvaru vášho tela, keď sa z nich postavíte, vrátia sa do pôvodného tvaru. Pretože je vyrobený z veľkej časti z mohéru, tkanina je veľmi príjemná na dotyk. Ponúkajú sa v 12-tich prírodných farbách, takže si určite jeden z nich vyberiete.

Čaro pleteného nábytku

Táto kolekcia unikátnych bytových doplnkov od firmy Heinshome, zahŕňa okrem stolíkov a stolčekov aj rôzne tvarované pufy na sedenie, vankúše, prikrývky, vázy a sviečky. Všetky produkty sú vyrobené ručne, z prírodných materiálov ako vlna, ľan, koža a drevo. Sú preto pohodlné a farby časom nestratia svoju sýtosť. Všetky použité materiály prispievajú k pocitu pohodlia vo vašom domove, ktorý sa aj vďaka týmto milým doplnkom stane útulnejším. Môžete si zaobstarať pletené svietidlo, kvetináč, vázu, koberec alebo vankúš. Košík, misku aj vrecko na všelijaké drobnosti. Farebnosť je väčšinou ladená do prírodných - sivých a hnedých tónov, no na objednávku je možné vyrobiť produkty vo farbách aké si sami zvolíte.

KIVVI architects
Hore